English     
H O M E
 
KORISNI LINKOVI
Turističke Organizacije
Beogradski Hoteli
Državne Institucije
Ambasade
Aerodrom Beograd
Vremenska prognoza
Kursna Lista
Proverite vašu Avio rezervaciju
Ulaznice za koncerte

AVIO KARTE ONLINE ...

PARTNER U OSIGURANJU

   
Panorama Praga
Karlov most

 

Panorama Praga

Astronomski sat
Laterna Magika

P R A G
Autobusom
6 dana – 4 noćenja 
polazak: mart/april/maj 2011.

Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom  tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!
Program putovanja:

1. dan UTORAK : BEOGRAD
Polazak autobusom ispred Sava centra u 21.00 čas. Vožnja preko Madjarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama  radi odmora.                                                                                                                                                                        
2.dan SREDA : BRATISLAVA – PRAG
Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): KATEDRALA SV. MARTINA, PALATA GRASALKOVIČ, KULA SV. MIHAJLA, NARODNO POZORIŠTE… Šetnja romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava, zatim obilazak bratislavskog dvorca. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ČETVRTAK : PRAG – HRADČANI
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak PRAŠKOG DVORCA – HRADČANI, KATEDRALE SV. VIDA, BAZILIKE SV.DJORDJA, MALE STRANE, prelazak preko KARLOVOG MOSTA i biste Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do STAROMESTSKIH NAMESTI sa čuvenim ASTRONOMSKIM ČASOVNIKOM – Orlojom. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Predlažemo da ga provedete u prekrasnom centru Praga, šetnjom kroz neotkrivene gotičke ulice. U večernjim satima fakultativno krstarenje brodom po Vltavi sa buffet večerom uz panoramsko razgledanje grada. Noćenje.

4.dan PETAK: PRAG - KARLŠTEJN
Doručak. Nakon doručka,fakultativni odlazak u centar grada, za koji preporučujemo šetnju jevrejskom četvrti, ili fakultativni odlazak do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposredonoj blizini Praga. Obilazak srednjevekovnog gotskog zamka Karlštejn, koji je gradio kralj Karlo IV kako mesto za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska u jedan od tipičnih nacionalnih restorana. Noćenje.

5.dan SUBOTA :  PRAG – KARLOVE VARI
Doručak. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkva Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuje Karlove Vary povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan NEDELJA :  PRAG – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i povratak za Beograd sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

 

MART

APRIL

MAJ

Termin

01.

08.

15.

22.

29.

05.

12.

19.

26.

03.

10.

17.

Cena aranžmana

109€

109€

119€

119€

129€

139€

139€

149€

149€

149€

149€

149€

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu   
 • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu Slavia***, www.slaviahotel.cz, ili nekom drugom hotelu iste kategorije; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, SAT TV-om, kupatilom), 
 • razgledanje Bratislave u pratnji vodiča - pratioca
 • razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku
 • usluga vodiča – pratioca tokom putovanja 
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:odrasli (18-70 god.) - 730 din; deca (od 3 meseca-17 god.) - 365 din; stariji (od 71-83 god.) - 1430 din.
 • fakultativni izleti: (večeru u nacionalnom restoranu - 20€; krstarenje Vltavom uz buffet večeru - 20€, Karlove Vary - 25€; Dresden - 30€)
 • individualne troškove putnika

POPUSTI I DOPLATE

 • doplata za jednokrevetnu sobu je 40 € za 4 noćenja
 • deca do 2 godine - besplatno (nemaju sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
 • deca od 2 do 12 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruju popust od 30% od cene aranžmana
 • cena aranžmana za sopstveni prevoz iznosi 100 eura po osobi

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Karlove Vary – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
 • Krstarenje Vltavom uz buffet večeru – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozoriste...)
 • Karlštejn - gotski zamak Karla IV koji je izgradjen da bi služio za čuvanje kraljevskog blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika koja predstavlja najveću zbirku slika na svetu. U zamku se takodje nalazi i najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava.
 • Večeru u nacionalnom restoranu – Uzivajte u večeri u tipičnom nacionalnom restoranu u Pragu, gde se specijaliteti spremaju na otvorenom roštilju u centru restorana, dok sve to prate zvuci ciganske muzike uz folklorni program
 • minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
 • u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

NAPOMENE

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Kalkulacija je radjena na bazi minimum 35 prijavljenih putnika
 • S’obzirom da su vize ukinute za gradjane Srbije agencija ne vizira pasoše
 • Molimo putnike da blagovremeno pribave nove crvene pasoše

ROK ZA PRIJAVU JE DO POPUNE  MESTA

HOTEL SLAVIA*** www.slaviahotel.cz
Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Hotel Slavia nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Povezanost hotela sa centrom grada je odlična. Od hotela do centra grada može se doći za samo 15 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Hotel Slavia poseduje 95 jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne standardne sobe i 50 superior dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Sve sobe su opremljene: kupatilom, tušem, WC-om, internet prikljuckom, TV-om sa satelitskim programima i telefonom, a u superior sobama se nalazi jos i mini bar, sef i fen. Hotel Slavia ima dva restorana ukupnog kapaciteta 150 mesta, recepciju sa menjačnicom i sefom, prodavnicu suvenira, lobby-bar, internet salom, rent-a-carom, room service-om. Uokviru hotela nalaze se mnogobrojni sportski otvoreni i zatvoreni tereni: odbojka na pesku, fudbalski tereni, tereni za mali fudbal, hokej, hokej na veštačkoj travi, ragbi teren, rukomet, atletski stadion, bazen, fitness centar, sauna, masaže i solarijum. Moguća organizacija sportskih turnira u vreme vikenda, kao i iznajmljivanje sportske opreme.

 
 
LINK Travel d.o.o., Takovska 21, Beograd, Srbija
Tel/Fax: (+381 11) 3241 592, 3345 514, e-mail: info@linktravel.co.rs
 
Nacionalna asocijacija turističkih agencija International Air Transport Association